Τρίτη 7 Απριλίου 2015

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Μεταξύ ιώσεων, απουσιών από το σχολείο, εορτασμού της 25ης Μαρτίου και πυρετωδών ετοιμασιών για το Πάσχα, σας παρουσιάζω συνοπτικά μερικές από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε αυτό το χρονικό διάστημα.
Το εποπτικό υλικό που αναρτήθηκε στο πίνακά μας, δίνει πάντα το έναυσμα για παρατηρήσεις, συζητήσεις με τα παιδιά και ανεύρεση πληροφοριών για κάθε θέμα με το οποίο ασχολούμαστε. Εδώ υπάρχουν εκτός από φωτογραφικό υλικό, αξιόλογοι πίνακες ζωγραφικής όπως " Το κρυφό σχολειό" του Νικ. Γύζη, "Η Ελλάς ευγνωμονούσα', "Η έξοδος του Μεσολογγίου", "Το στρατόπεδο του Καραϊσκάκη" όλα έργα του Θ. Βρυζάκη, προσωπογραφίες της Μ. Μαυρογένους και του Παπαφλέσσα.

Μας δόθηκε η ευκαιρία, πάντα με την βοήθεια των γονιών, να δημιουργήσουμε μια μικρή Μουσειακή γωνιά με παλιά αντικείμενα λαΙκής τέχνης αλλά και αντικείμενα τη καθημερινότητας εκείνης της εποχής, καθώς και παραδοσιακές στολές του τόπου μαζί με νέο φωτογραφικό υλικό.



Εδώ βλέπετε μια παραδοσιακή στολή της Β. Ηπείρου φυλαγμένη από την πρόγιαγιά μιας μανούλας που μας τη δάνεισε για να την βάλουμε ως έκθεμα στο μικρό μας Μουσείο (ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς για την ανταπόκρισή τους)

Οι ήρωες της επανάστασης του 1821, ζωγραφισμένοι από τα παιδιά μας.
Μικρές κατασκευές και χειροτεχνίες για τον στολισμό της τάξης μας.


Λεξιλόγιο για την γνωριμία των παιδιών με τις παραδοσιακές Ελληνικές φορεσιές.


Και φυσικά τα τσαρουχάκια μας που πάντα φτιάχνουμε τέτοιες μέρες και δίνουν μεγάλη χαρά στα μικρά μας.










 Φυσικά όλες μας οι δραστηριότητες κλείνουν με την ανάγνωση βιβλίων-ιστοριών που έχουν σχέση με το θέμα μας. Εδώ διαβάσαμε Τα Ελληνάκια της Ευγενίας Φακίνου αλλά και το Κρυφό Σχολειό της Ισμήνης Καπάνταη, ένα βιβλίο βασισμένο στο πίνακα του Νικόλαου Γύζη με το ίδιο θέμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου