Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΠΑΣΧΑ

Το παρακάτω εποπτικό υλικό χρησιμοποιήθηκε για να μιλήσουμε στα παιδιά για το Πάσχα, τα πάθη του Χριστού και τα έθιμα και τους συμβολισμούς του.





Τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας και τα Πάθη του Χριστού παρουσιάστηκαν μέσα από το βιβλίο "Η Ιστορία του Πάσχα" και με παρακολούθηση αποσπασμάτων της σειράς "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ".
Οι πυρετώδης προετοιμασίες κατασκευών για το Πάσχα:κάρτες, αυγουλοθήκες, φαναράκια, βάψιμο αυγών, λαμπάδες, "λαζαράκια" γινόταν παράλληλα. Δουλέψαμε πολυ και το αποτέλεσμα ελπίζουμε να σας αρέσει!!
ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΚΑΡΤΑ










Γράψαμε και τις ευχές μας για Καλό Πάσχα




ΈΤΟΙΜΕΣ!!
Ύστερα βάψαμε κομμένα ρολά από χαρτί κουζίνας σε δυο χρώματα κίτρινο ή πορτοκαλί και κολλήσαμε πούπουλα και ράμφος από αφρώδες υλικό.







Αυγουλοθήκες κοτοπουλάκια

Αυτά είναι τα τέλεια, πενατανόστιμα και τραγανά λαζαράκια μας (φωτογραφίες από την παρασκευή τους, θ' αναρτηθούν μετά τις διακοπές του Πάσχα)

Εδώ τα παιδιά κόβουν τ' αυτάκια για το καλάθι-κουνέλι που φτιάχτηκε από χάρτινο πιάτο διπλωμένο στα δύο και ένα σύρμα πίπας που μπήκε σαν χερούλι. Μέσα μπήκαν οι σοκολατένιες λιχουδιές και φυσικά τα λαζαράκια.








Καλαθάκια-κουνελάκια

Οι λαμπάδες της Ανάστασης
Τα φαναράκια για τον Επιτάφιο


Όλες οι κατασκευές μπήκαν στις τσάντες όπου το καθένα είχε ζωγραφισει ένα πασχαλινό αυτό για να τη διακοσμήσει.

Να ευχαριστήσουμε όλες τις μαμάδες που με τη βοήθειά τους προλάβαμε να ολοκληρώσουμε τις δουλίτσες μας και ιδιαίτερα την κυρία Αγγέλα που άλλη μια φορά φέτος έφτιαξε πανέμορφες λαμπάδες για τα παιδάκια αφιλοκερδώς.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Οι εικόνες των εθίμων του Πάσχα είναι από το http://www.kindykids.gr/
Το καλαθάκι-κουνέλι και η κάρτα είναι ιδέες από το διαδίκτυο με μια δική μας πινελιά και η αυγουλοθήκη από το περιοδικό Σύγχρονο Νηπιαγωγείο.


Μπορείτε να δείτε και κάποιες περσινές κατασκευές παρακάτω:
Τρισδιάστατες κάρτες 
(δικής μου έμπνευσης, τα σχέδια από βιβλία κατασκευών)
 Καλαθάκια από γλωσσοπίεστρα 
(ιδέα απ' το διαδίκτυο με δικές μας παραλλαγές)

 Μοναδικές λαμπάδες από την Κα Αγγέλα (όπως πάντα)
 Φαναράκια (σχέδιο εκκλησία απ' το διαδίκτυο)
 Αυγουλοθήκες κουνελάκια

Και του χρόνου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου