Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ 3 ΜΑΓΟΙ

Πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και μιλώντας το τρίγωνο αλλά και για την ιστορία του θείου βρέφους, ασχοληθήκαμε με τον αριθμό 3 τον οποίο "συναντήσαμε" πολύ μέσα σ' αυτήν. Τρεις ήταν οι Μάγοι, πήγαν τρία δώρα στο Χριστό και μετά τη γέννησή του τρεις βοσκοί ήρθαν να τον προσκυνήσουν (τουλάχιστον η συγκεκριμένη εικονογράφηση αυτό έδειχνε). Κάθε παιδί έγραψε τον αριθμό 3 στο μαγνητικό πινακάκι.
















Υπήρξαν μόνο τέσσερα παιδάκια που έγραψαν το γράμμα ε αντί του αριθμού 3, κι έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να τα διαχωρίσουμε. Μας βοήθησε και το γεγονός ότι έχουμε αρκετά παιδιά που το όνομά τους ξεκινά από Εε, οπότε κάναμε συγκρίσεις για να σιγουρευτούμε ότι είναι διαφορετικά.
 
Ρώτησα τα παιδιά να μου πουν εάν έχουν συναντήσει τον αριθμό 3 και μου είπαν τα 2 πιο γνωστά παραμύθια, το τρίγωνο και φυσικά τους 3 μάγους.



Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα και άλλους συμβολισμούς του αριθμού 3 ΤΡΙΑ που τις μοιράστηκα με τα παιδιά : 
Τα 3 ανήψια του Ντόναλτ
Οι 3 μήνες της κάθε εποχής
Οι 3 σωματοφύλακες
Τα 3 βασικά χρώματα 
Οι 3 λέξεις του Πολυτεχνείου
Τα 3 φύλλα του τριφυλλιού
Οι 3 κόχες της Τρίαινας
Το 3 Στούτζες
Τα 3 πουλάκια κάθονταν
Οι 3 πόντοι στο τρίποντο
Τα 3σδιάστατα σχήματα
Κάναμε και γνωριμία με το ζάρι και τους αριθμούς που συμβολίζουν οι κουκίδες του, εντοπίζοντας τον αριθμό 3.
Δώσαμε στο τέλος ένα φύλλο εργασίας όπου έπρεπε να μετρήσουν τους μάγους και να γράψουν τον αριθμό μέσα στο κουτάκι, να διακρίνουν το 3 ανάμεσα σε άλλους αριθμούς και γράμματα και να χρωματίσουν μόνο τα ζάρια με τις 3 κουκίδες.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου