Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Φέτος, πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο μας, η συνάδερφος Αγάπη Γαβαλά οργάνωσε εργαστήρι πασχαλινών κατασκευών όπου οι μικροί μας μαθητές μαζί με τους γονείς τους αλλά και τ' αδέρφια τους, ήρθαν στο σχολείο και έφτιαξαν τις λαμπάδες και τα φαναράκια τους. Η χαρά τους ήταν μεγάλη αλλά ακόμα μεγαλύτερη αυτή των γονιών, που τους δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσουν και να περάσουν ουσιαστικό-δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους! Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα οι μαμάδες κυρίως (αφού ήρθαν και μπαμπάδες στο εργαστήρι) ήταν ακόμα πιο δοσμένες στα καλλιτεχνήματά τους αφού τα παιδιά βρήκαν ευκαιρία να παίξουν με τους φίλους τους! Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και για την καλή σας διάθεση! 

Όσων παιδιών οι γονείς λόγω υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στο εργαστήρι, φτιάξαμε εμείς μαζί τους τις λαμπάδες και τα φαναράκια. Είναι όλα πανέμορφα και μοναδικά!!!!
Έτσι όπως στόλισαν τη τάξη μας μέχρι να μπουν στις σακούλες!

Τα παιδιά ζωγράφισαν το ριζόχαρτο που μπήκε στο φανάρι, φτιάχνοντας μοναδικά αριστουργήματα.

Η δημιουργία κάρτας από τα παιδιά φέτος είχε σαν θέμα το πασχαλινό αυγό. Χρησιμοποίησαν κορδέλες που τις στόλισαν πάνω στο χαρτονένιο αυγό, από μια ιδέα στο διαδίκτυο που φυσικά εξελίχθηκε διαφορετικά βάζοντας ο καθένας την προσωπική πινελιά του.


 

Και καλαθάκια από κεσεδάκι (μεγάλο) γιαουρτιού που το τυλίξαμε με γκοφρέ και φτιάξαμε τα πέταλα ενός λουλουδιού από το ίδιο υλικό. Εκεί μέσα μπήκε το βαμένο αβγό, τα κουλουράκια και πασχαλινά σοκολατάκια.


ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Για τις κάρτες:
https://stamping.thefuntimesguide.com/2014/04/easter-card-ideas.php


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου