Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας

Το Συνέδριο ολοκλήρωσε την Κυριακή 10/4/2016 με μεγάλη επιτυχία τις εργασίες του. Εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να ενημερωθούν για τους σύγχρονους τρόπους αξιοποίησης των Τεχνολογιών της Πληροφορίας & της Επικοινωνίας [ΤΠΕ] στη διδακτική πράξη.
Ο κλάδος των νηπιαγωγών έδωσε, όπως πάντα, δυναμικό παρόν παρακολουθώντας τις εισηγήσεις με αμείωτο ενδιαφέρον. 
Έγκριτη επιστημονική επιτροπή αξιολόγησε έναν μεγάλο αριθμό εργασιών που υποβλήθηκαν προς κρίση κι επέλεξαν τις εισηγήσεις που θα παρουσιάζονταν στο συνέδριο. Όλες οι παρουσιάσεις του συνεδρίου θα συμπεριληφθούν στους 3 τόμους πρακτικών που θα δημοσιευθούν σύντομα και θα τεθούν στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ήταν μεγάλη χαρά κι εξαιρετική τιμή για μένα και την εκλεκτή συνάδελφο Ευγενία Ρούσσου να επιλεγεί η εργασία μας "Artful Thinking: μια διδακτική προσέγγιση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στο νηπιαγωγείο" & να προσκληθούμε να την παρουσιάσουμε στο Συνέδριο. Η επικοινωνία με τις συναδέλφους της Βορείου Ελλάδος, η ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και διδακτικών εμπειριών ήταν ευεργετική κι επιστρέφουμε στη βάση μας γεμάτες νέες ιδέες κι ενθουσιασμό για τη συνέχεια του διδακτικού μας έργου. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Ευγενία Ρούσσου υπηρετεί στο 18ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου και το ιστολόγιό της είναι   http://mikroiexerevnites.blogspot.gr/
απ' το οποίο "δανείστηκα" την ανάρτηση. Ευχαριστώ Τζένη μου για την όμορφη συνεργασία μας!7 σχόλια: