Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΖΩΑ

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ζώων τη Κυριακή 4 Οκτωβρίου αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα ζώα και τι καλύτερο, απ' το να μάθουμε πληροφορίες για τα ζώα που αντιπροσωπεύουν τις ομάδες του νηπιαγωγείου μας! Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα όμορφα βιντεάκια, και κάποια πολύ ελκυστικά για τα παιδιά, από την αγγλική σειρά ALL THINGS ANIMAL TV που είναι καταπληκτική. Χρειάστηκε να μεταφράσω τις πληροφορίες,  όμως κάποιες φορές οι εικόνες "μιλάνε" πιο δυνατά απ' τις λέξεις... Δείτε τα κι εσείς!
ΤΣΙΤΑΧ
ΠΑΝΤΑ
ΖΕΒΡΕΣ
ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ
ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ
ΠΟΛΙΚΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ
ΣΚΥΛΑΚΙΑ
Αφού τα παρακολουθήσαμε (σταδιακά λόγω απουσίας μου) συζητήσαμε για ό,τι είδαμε, και αποφασίσαμε να κάθε παιδί να φτιάξει το ζώο της ομάδας του. Έτσι μέσα απ' το διαδίκτυο βρήκα ζωάκια φτιαγμένα από ρολό χαρτί και ξεκινήσαμε δουλειά!. Αρχικά τα παιδιά έβαψαν τα ρολάκια τους στο αντίστοιχο χρώμα του ζώου της ομάδας.




Ύστερα τους έδωσα όλα τα υλικά που χρειαζόταν καθώς και τη φωτογραφία του ζώου που έπρεπε να φτιάξουν. Ουσιαστικά ζήτησα απ' τα παιδιά κάθε ομάδας να τοποθετήσουν τα κομμάτια που έλλειπαν πάνω στο ρολάκι. Σκοπός μου ήταν να διαπιστώσω σε τι βαθμό μπορούν ν' αναπαράγουν κάτι που βλέπουν. Φυσικά ήμουν δίπλα τους για να βοηθήσω κάθε ομάδα σε ότι χρειάστηκε όμως σε γενικές γραμμές τα παιδιά τα πήγαν εξαιρετικά!! Δείτε τις κατασκευές τους!



 Τα λιονταράκια





 Τα τσιτάχ




 Τα ελεφαντάκια




 Οι πολικές αρκούδες




 Τα σκυλάκια




 Οι ζέβρες
Η μέρα μας έκλεισε μ' ένα καταπληκτικό  βιβλίο που μιλάει για τη δύναμη που έχουμε όλοι μέσα μας να μετατρέψουμε την αδυναμία σε προνόμιο, μέσα απ' την ιστορία που αφηγείται ένα μικρό ποντικάκι....
 Διαβάστε το, θα σας δώσει δύναμη!!!









ΠΗΓΗ: http://playtivities.com
www.pinterest.com
www.sunshinewhispers.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου