Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Συνεχίζοντας τις δραστηριότητες για το δέσιμο των παιδιών μεταξύ τους και τη δημιουργία φιλικών σχέσεων, παρακολουθήσαμε μέσα από τη σελίδα www.mikrosanagnostis.gr μια ιστορία που ουσιαστικά γράφτηκε για τον σχολικό εκφοβισμό όμως αφού διαπραγματεύεται το θέμα της φιλίας, θεώρησα ότι θα βοηθούσε τα παιδιά να καταλάβουν τις ευεργετικές της "επιπτώσεις". Δείτε το!
Συζητήσαμε για την ταινία και για τη διχόνοια που είναι η αντίθετη λέξη της φιλίας και καταλήξαμε ότι δεν μας αρέσει καθόλου να έχουμε αυτή τη λέξη στη τάξη μας. Γι αυτό σήμερα δοκιμάσαμε κάτι καινούργιο! Ζωγραφίσαμε κάτι από την ιστορία που είδαμε αλλά αυτή τη φορά όχι ο καθένας μόνος του αλλά μαζί μ' ένα φίλο. Τυχαία λέγαμε το όνομα ενός παιδιού κι αυτό διάλεγε το φίλο που ήθελε να ζωγραφίσει μαζί του. Πέρα από ένα παιδάκι που δεν κατάφερε να συνεργαστεί, όλα τα ζευγάρια έφτιαξαν πολύχρωμες εικόνες που βέβαια κάποιες δεν είχαν καμία σχέση με την ιστορία, αλλά το σημαντικό είναι ότι μοιράστηκαν αυτή τη στιγμή! Δείτε μερικές από αυτές τις όμορφες στιγμές..





 Οι δημιουργίες τους
Αλέξανδρος  &  Μανώλης 
 Γιώργος  &  Σωτήρης
Αγάπη  &  Γεωργία 
 Σμαράγδα  &  Ίωνας
 Μίλτος  &  Παντελής
 Φοίβος  &  Μυρτώ
 Αγγελική  &  Ειρήνη
 Ελένη Σ.  &  Ζωή
 Αλεξάνδρα  &  Δημήτρης
 Σπύρος  &  Μαρίζα
 Παναγιώτης  &  Αλκιβιάδης
 Νικολέττα  &  Αναστασία
 Γκλόρια  &  Μάρθα
Κατερίνα Α. &  Ειρήνη
Αφού τα περισσότερα παιδιά φάνηκε ότι ευχαριστήθηκαν τη δραστηριότητα αυτή σκεφτήκαμε να παίξουμε το παιχνίδι "σιαμαία" για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία με το κάθε ζευγάρι. Το παιχνίδι είναι πολύ γνωστό: δένουμε τα παιδιά από τα πόδια, χέρια, αγκώνες και δίνουμε παραγγέλματα ώστε να προσπαθήσουν να τις εκτελέσουν. Όμως πόσο εύκολο είναι να τρέξω αν κάποιος που είναι δεμένος μαζί μου δεν θέλει να κουνηθεί;;;; Γελάσαμε πολύ με τα καμώματα των ζευγαριών!! Μακάρι να μπορούσατε να δείτε την έκφρασή τους! Δεν ήθελαν να τελειώσει το παιχνίδι! Απολαυστε μερικές εικόνες απ' το τι συνέβει.













Κι επειδή όπως έχετε καταλάβει τα παιδάκια μας φέτος είναι πολύ παιχνιδιάρικα, πήραμε ιδέες από την ιστορία με τα μπαλόνια κι έτσι τα φουσκώσαμε, πήρε ο καθένας από ένα και ξεκινήσαμε: Μια φορά κι ένα καιρό ένα μπαλονάκι λίγο τρελό ήθελε να πετάξει πάνω απ' το κεφάλι μας
 μετά ήθελε να χωθεί κάτω από τη μπλούζα μας
 και μετά να μπει ανάμεσα στα πόδια μας θέλοντας να μας δυσκολέψει στο περπάτημα!

 Μετά πάλι ήρθε γύρω απ' το λαιμό μας
 και βρήκε ευκαιρία να πετάξει ψηλά στον ουρανό κάνοντάς μας να χοροπηδάμε για να το πιάσουμε!
 Κι εμείς για να το κάνουμε να ησυχάσει το βάλαμε κάτω απ' τη κοιλιά μας και προσπαθήσαμε να μη μας σπάσει
 και πάνω στη κοιλιά μας να χοροπηδήσει
 και αγκαλίτσα ζεστή αλλά όχι σφιχτή για να του δείξουμε πόσο το αγαπάμε.
 Ύστερα γίναμε ζευγαράκια και το στριμώξαμε ανάμεσά μας...

και κάναμε κεφαλιές

 κι εκείνο "έκατσε" στο σβέρκο μας

όμως εμείς το σηκώσαμε ψηλά σαν κύπελο επειδή συνεργαστήκαμε τόσα καλά και δεν έσπασε ούτε ένα!!!!!!!!
Ύστερα παίξαμε άλλο ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με τα μπαλόνια μας κι αυτή τη φορά τα περνούσαμε μέσα από στεφάνια μεγάλα και μικρότερα.




Αφού ευχαριστηθήκαμε παιχνίδι έφτιασε η ώρα τα μπαλόνια ν' αλλάξουν χέρια. Ο καθένας έπρεπε να διαλέξει ένα παιδάκι για να του χαρίσει τη φιλία του!"Εσύ, σε ποιον θα δώσεις το μπαλόνι της φιλίας σου;"






Για να δούμε αν τα μπαλόνια θα μείνουν μαζί από δω και πέρα ή θα πετάξουν μακριά το ένα απ' το άλλο;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου