Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΙΜΑΣΤΕ ΈΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ!

Θυμάστε εκείνο το γράμμα που δώσαμε στα παιδιά μας την πρώτη μέρα που ήρθαν στο σχολείο; Τους είχαμε πει ότι θα κάνουμε Μαγικά Ταξίδια και σήμερα τους παρουσιάσαμε το όχημά μας! Θα μπαίνουμε κάθε πρωϊ στο διαστημόπλοιό μας (ή σε δύο καλύτερα για να είμαστε άνετοι) και με τη στολή του αστροναύτη θ' ανακαλύπτουμε κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό! Θα συναντάμε πολλούς ανθρώπους στη διαδρομή μας που θα μας βοηθούν για να μην τα βρούμε όλα δύσκολα....Έτσι ετοιμάσαμε τις στολές μας και πήρε ο καθένας τη θέση του στο πύραυλό μας. Έτοιμοι για εκτόξευσηηηηηηη!



Φυσικά κάθε πρωί θα ξεκινάμε ευχάριστα την ημέρα μας με τραγούδι! Το πολύ γνωστό "Καλημέρα" του Σταμάτη Σπανουδάκη, θα μας θυμίζει ότι είναι ωραίο "......το κουράγιο μη χάνεις το κεφάλι ψηλά... καλημέρα χαρά μου καλημέρα ζωή, καλημέρα τι κάνεις σ' αγαπάω ΠΟΛΥ". Ακούστε το κι εσείς!
Καθημερινά λέμε τις μέρες, ημερομηνίες, μήνα, έτος, εποχές. Πάντα προσπαθούμε να βρούμε ένα στιχάκι που να μας βοηθάει να τα θυμόμαστε όλα αυτά!! Φέτος επιλέξαμε από τα "Λάχανα και Χάχανα-Εδώ Νηπιαγωγείο" το τραγούδι της καλής κυρά Εβδομάδας και αξιοποιήσαμε την εικονογράφηση της Τάνιας Μάνεση. Δείτε την κι ακούστε και το πολύ αστείο τραγουδάκι που τη συνοδεύει..

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην χωριστούμε σε επιμέρους ομάδες για να μπορούμε να κάνουμε τις δουλειές που πρέπει! Κι επειδή αγαπάμε εκτός απ΄το Σάμμυ όλα τα ζωάκια, όλοι μαζί αποφασίσαμε οι ομάδες να έχουν ονόματα ζώων. Βρήκα στο διαδίκτυο τις προτιμήσεις των παιδιών όπως μου τις είπαν και τελικά επέλεξαν 7 ζώα για τις αντίστοιχες ομάδες: σκυλάκια, λιοντάρια, πάντα, ζέβρες, πολικές αρκούδες, τσιτάχ, ελεφαντάκια. Μέσα στο σακουλάκι υπήρχαν αντίστοιχες κάρτες και όποιος διάλεγε το ίδιο ζώο γινόταν μέλος αυτής της ομάδας. 




Ο Σάμμυ μας βοήθησε να φτιάξουμε και κανόνες αφού χθες μας έκανε άνω- κάτω το σχολείο με τις ζαβολιές του και διαπιστώσαμε ότι πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Η καλή μου φίλη και συνάδερφος Τζένη Ρούσσου είχε μια όμορφη ιδέα να ακούγονται οι κανόνες μας τραγουδιστά! Μπορείτε να δείτε κι άλλες όμορφες ιδέες της πατώντας εδώ!
Έτοιμο το poster στο οποίο συμπληρώσαμε και μερικές πολύ κακές συμπεριφορές που πρέπει ν' αποφύγουμε!
Κι επειδή μάλλον θα το έχετε καταλάβει ήδη ότι μας αρέσουν οι ιστορίες και κυρίως τα βιβλία, διαβάσαμε αυτό το πολύ ωραίο βιβλίο με όμορφη εικονογράφηση που μιλαει για τη φιλία! 
Αλήθεια τι είναι η φιλία;;; Ας το σκεφτούμε λιγάκι....Ήδη οι μικροί μου αστροναύτες άρχισαν να το σκέφτονται!






ΠΗΓΗ; http://www.mycutegraphics.com, http://www.kindykids.gr/(για τις εικόνες των κανόνων)
Η κυρά καλή βδομάδα εικονογράφηση http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/, Τραγούδι https://www.youtube.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου