Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

ΈΝΑ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ

Όσα χρόνια εργάζομαι στο νηπιαγωγείο, κάθε χρονιά συναντώ όλο και κάποιον μπαμπά που θα παραπονεθεί για το πόσο ο ρόλος του ως πατέρας, δεν αναφέρεται πουθενά και πάντα παραμελείται η προσφορά του. Επειδή νομίζω ότι τουλάχιστον οφείλουμε να τους τιμήσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως τις μανούλες, είπαμε με τα παιδιά να τους φτιάξουμε ένα μικρό δωράκι και μια κάρτα που να συνδυάζει και το καλοκαίρι έτσι ώστε να μη μείνουν παραπονεμένοι. Πήραμε τα χαρτόνια μας και του φτιάξαμε μια καρτούλα...Φτιάξαμε πήλινα μπαλάκια με σκοπό να γίνουν χάντρες για το μπρελόκ του...Αφού τις αφήσαμε δυο μέρες να ξεραθούν καλά, τις περάσαμε σ' ένα δερμάτινο κορδόνι και στη συνέχεια δέσαμε πάνω του κι ένα κρίκο για τα κλειδιά.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα για το μπρελόκ (την ιδέα μου έδωσε η καλή μου φίλη και συνάδερφος Τζένη): θέλαμε πολύ να τις βάψουμε για να δείχνουν χαρούμενες αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε λόγω του ότι την τελευταία εβδομάδα είχαμε πολλά να κάνουμε!!
Τα παιδιά έγραψαν τις ευχές τους... Την διακόσμησαν απ' έξω με θάλασσα, ήλιο, γλάρους και μια βαρκούλα με χαρτοδιπλωτική..
Προσθέσαμε κι ένα μέρος του ποιήματος απ' τον Γ. Καλογερά αφού δεν προλάβαμε να γράψουμε ένα δικό μας...
Ο χρυσός μου ο μπαμπάκας που για μένα λαχταρά,
είναι στήριγμα στο σπίτι περηφάνια και χαρά.
Κάθε αυγούλα που θα φύγει για να πάει στη δουλειά,
σκύβει εκεί όταν κοιμάμαι και μου δίνει δυο φιλιά.
Γ. Καλογεράς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου