Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΤΗΣ UNICEF

Καθώς η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας πλησιάζει, τα παιδιά είχαν να πάρουν μια σημαντική απόφαση. Αναρωτιόμασταν αν υπάρχει τρόπος να βοηθήσουμε κι εμείς τη Unicef ώστε να μαζέψει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί, για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών όλου του κόσμου. Είχε προταθεί από μένα, να κάνουμε ένα bazaar την ημέρα της γιορτής με παιχνίδια που τα παιδιά δεν έπαιζαν πια, αλλά ήταν σε καλή κατάσταση, ώστε να μπορέσουν να πουληθούν κι έτσι να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό. Το δίλημμα όμως ήταν δύσκολο:μπορούμε άραγε να στερηθούμε εμείς κάτι για να βοηθήσουμε κάποιον άλλο;
Κάποια από τα παιδιά ήταν πολύ θετικά και με μεγάλη χαρά είπαν ότι έχουν παιχνίδια που δεν τα παίζουν πια (απ' ό,τι κατάλαβα εννοούσαν τα παλιά παιχνίδια που μάλλον δεν είναι πλέον ελκυστικά) ενώ 2-3 είπαν με μεγάλη ειλικρίνεια ότι δεν θέλουν να χαρίσουν τίποτα γιατί τ' αγαπούν και δεν θέλουν να τα χάσουν!! Συμφωνήσαμε λοιπόν να φέρουν όσοι θέλουν ένα παιχνίδι και για όποιον δεν θα μπορέσει ν' αποχωριστεί τα πράγματά του, θα φτιάξουμε ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΤΗΣ UNICEF.
Αρχικά έφτιαξα μπαλίτσες με ευχές (δυο φορές την καθεμιά) και σκέφτηκα ένα παιχνίδι αντιστοίχησης για να το συνδέσουμε με αυτή την πρωτοβουλία. Οι ευχές ήταν για ΑΓΑΠΗ, ΥΓΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΠΙΣΤΗ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΗΡΕΜΙΑ, ΓΑΛΗΝΗ, ΦΙΛΙΑ, ΗΡΕΜΙΑ κα. 


Έχοντας δουλέψει τις προηγούμενες μέρες το 2 και τα ζευγαράκια, ανακατέψαμε τις λέξεις και ζήτησα από τα παιδιά να διαλέγουν μια μπάλα στη τύχη κι ύστερα να προσπαθήσουν να βρουν την όμοιά της, δηλαδή το ζευγάρι της. Δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου όπως θα δείτε παρακάτω και μ' αυτό το τρόπο εξασκήθηκαν στην αντιστοίχηση γραμμάτων και συνειδητοποίησαν την πληθικότητα του αριθμού δύο.

























Αφού ολοκληρώσαμε το παιχνίδι, είπαμε στα παιδιά ότι τώρα ακόμη και αυτοί που δεν θέλουν να αποχωριστούν τα παιχνίδια τους, μπορούν να επιλέξουν μαζί με τους γονείς τους μια ευχούλα, να ρίξουν στον ειδικό κουμπαρά 0,50 λεπτά και να στολίσουν το δέντρο των ευχών. Έτσι θα βοηθήσουν για ένα καλό σκοπό δίνοντας χαρά και σε άλλα παιδιά. Ήδη από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης άρχισε το δέντρο να γεμίζει με ευχούλες!!!!
Και για να μην απορείτε.... ο σάκος με τα ΠΡΕΠΕΙ, μπήκε κάτω από αυτό το δέντρο!!!             ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΤΗΣ UNICEF
Κι όσο πάει γεμίζει ακόμα περισσότερες ευχούλες!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου