Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων μας για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, βρήκαμε στο Pinterest μια ωραία εργασία για τα Μαθηματικά (λογική σειρά) αλλά και για την οπτική αντίληψη, όπου ένας παππούς και μια γιαγιά, με χωρισμένα τα μέλη του σώματός τους σε 3 μέρη, καλούν τα παιδιά :


να ζωγραφίσουν,


να κόψουν,



και να κολλήσουν τα μέλη του σώματος με τη σωστή σειρά σε ένα χαρτόνι.


Σχεδόν όλα τα παιδιά το κατάφεραν εκτός από δυο προνήπια που δυσκολεύτηκαν λιγάκι. Δείτε μερικές δουλειές των παιδιών παρακάτω:



Συνεχίζουμε με την επόμενη δραστηριότητα, σκορπίζοντας στο χώρο 5 μικρά χαρτάκια. Κάθε χαρτάκι αποτελεί ένα κομμάτι του πίνακα που έχει αναρτηθεί ως εποπτικό υλικό. Αφού τα παιδιά τους έχουν από πριν παρατηρήσει καλά, κάθε ομάδα διαλέγει στη τύχη από ένα. 


Αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να συζητήσουν και να παρατηρήσουν σε ποιο πίνακα ανήκει το χαρτάκι που διάλεξε η ομάδα τους. Τα παιδιά δεν βρήκαν καμία δυσκολία σε αυτό και όλες οι ομάδες τα πήγαν περίφημα!!




Δόθηκε στα παιδιά, σε ατομικό επίπεδο, ένα φύλλο εργασίας με την ίδια δραστηριότητα για εμπέδωση.


Ολοκληρώνοντας αυτή την ενότητα, με μια δραστηριότητα για τη Γλώσσα, φτιάξαμε καρτέλες με τη λέξη ΓΙΑΓΙΑ-ΠΑΠΠΟΥΣ και χωρίσαμε την κάθε μια, σε δυο κομμάτια: ΓΙΑ   ΓΙΑ,  ΠΑΠ   ΠΟΥΣ. Κάθε ομάδα έπρεπε να βρει και να ενώσει τα δύο κομμάτια που θα συνέθεταν την μία από τις δυο λέξεις (υπήρχαν ολόκληρες οι λέξεις στον πίνακα ως καρτέλες αναφοράς).



Παρόλο που η δραστηριότητα αυτή αρχικά φάνηκε απαιτιτική, τα περισσότερα παιδιά τη βρήκαν εύκολη...




κι υπήρξαν και δυο προνήπια που δυσκολεύτηκαν λίγο......


Με το τέλος των δραστηριοτήτων, διαβάσαμε μια όμορφη ιστορία-ποίημα από το περιοδικό το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. Χρόνια Πολλά Γιαγιά, Χρόνια Πολλά Παππού !!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου