Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Την εβδομάδα αυτή τα παιδιά δημιούργησαν δυάδες δηλαδή ζευγάρια. Για να μπορέσει η επιλογή του ζευγαριού να είναι τυχαία και να μην γνωρίζονται από πριν, ετοιμάσαμε κάρτες με χρώματα και σχήματα ανά δύο και κάθε παιδί επέλεγε μία κάρτα μέσα από το μαγικό κουτί.

 
Όταν όλα τα παιδιά είχαν από μια κάρτα στα χέρια τους, τότε κλήθηκαν να βρουν το παιδί που κρατά την ίδια κάρτα με αυτούς. Έτσι έγινε το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία των ομάδων που θ' ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

 

Στη συνέχεια και με σκοπό τα παιδιά να γνωριστούν καλύτερα, μίλησαν για λίγο μεταξύ τους λέγοντας κάποιες πληροφορίες ο καθένας για τον εαυτό του. Ύστερα για να μπορέσουν να συνεργαστούν και ν' αποκτήσουν εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλο, έπαιξαν το παιχνίδι "Ποιος είμαι εγώ, ποιος είσαι εσύ, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί;" Πρόκειται για ένα παιχνίδι που απευθύνεται μόνο σε ζευγάρια ώστε να σκεφτούν πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν μαζί. Οι ιδέες των παιδιών ήταν πραγματικά καταπληκτικές: κάνουν αγκαλιές, χοροπηδούν, τρέχουν μαζί, πιάνονται χέρι χέρι, παίζουν μπάλα ...

  
 

Ακολούθησαν κι άλλα παιχνίδια "εμπιστοσύνης" ανάμεσα στα ζευγάρια όπως "Οι Οδηγοί" όπου ένα απ' τα δύο παιδιά κλείνει τα μάτια με ένα μαντήλι και το ζευγάρι του προσπαθεί να το οδηγήσει προσεκτικά στο χώρο, ώστε να κάνει μια διαδρομή χωρίς να "τρακάρει" κάποιο άλλο αυτοκίνητο. Επίσης το " Άκου τον ήχο μου" όπου πάλι το ένα απ΄τα δύο παιδιά του ζευγαριού καλύπτει τα μάτια του μ' ένα μαντήλι και το άλλο, κρατώντας ένα μουσικό όργανο, παίζει μια μουσική. Το παιδί με τα κλειστά μάτια, ακολουθεί τη διαδρομή που χαράζει το ζευγάρι του ακολουθώντας τον ήχο. Ένα από τα πιο διασκεδαστικά ήταν και " Το σεντόνι με τη μπάλα"  όπου το ζευγάρι κρατά ένα σεντόνι. Πάνω του βρίσκεται μια μπάλα και τα παιδιά μια με δυνατές κι απότομες κινήσεις και άλλοτε με απαλές και ήσυχες, προσπαθούν να μην τους πέσει κάτω.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου