Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Ο εαυτός μου, το όνομά μου, το ημερολόγιό μας και οι κανόνες

Προχωρώντας οι μέρες ασχοληθήκαμε με τον εαυτό μας, το όνομά μας και άλλες καθημερινές ρουτίνες της τάξης όπως κανόνες, βοηθοί και ημερολόγιο. Δημιουργήσαμε ομάδες και ονομάσαμε την τάξη μας 'Τα πολύχρωμα αστεράκια'.  Δείτε μερικές από τις δραστηριότητες που κάναμε:
Σκορπίσαμε στο χώρο πολύχρωμα χαρτιά ανά 2 στο ίδιο χρώμα και με τη βοήθεια της μουσικής τα παιδιά περιφέρονταν γύρω από αυτά μέχρι αυτή να σταματήσει. Τότε διάλεγαν ένα χρώμα της αρεσκείας τους κι έτσι έγιναν ζευγαράκια και μετά 4άδες δημιουργώντας τις ομάδες των αστεριών.










Αφού καταλήξαμε στα χρώματα και γράφτηκαν τα ονόματά τους σύμφωνα με την ομάδα τους, πάλι με τη βοήθεια της μουσικής προσπάθησαν να βρουν που βρίσκεται η καρτέλα τους. Υπήρχε φυσικά και κινητή καρτέλα με το ονοματάκι τους για να μπορέσουν όλα τα παιδιά να το βρουν με ευκολία.








Έτσι δημιουργήσαμε το παρουσιολόγιο της τάξης με 'Τα πολύχρωμα αστεράκια του Α' τμήματος'
 








Ψάξαμε το αρχικό γράμμα του ονομάτός μας..







και με τα λαδοπαστέλ μας το κάναμε πολύχρωμο!

 




Γράψαμε το όνομά μας αντιστοιχώντας το κάθε γράμμα στο κουτάκι του








Παρατηρήσαμε καλά τον εαυτό μας μέσα από τον καθρέφτη




για να φτιάξουμε τα πορτρέτα μας





Αυτοι είμαστε! Διαφορετικοί, ξεχωριστοί και τόσο μοναδικοί!












Διαβάσαμε το βιβλίο 'Δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός' και καταλάβαμε ότι είναι ωραίο να είσαι μοναδικός
Κατασκευάσαμε αυτά που είδαμε στον καθρέφτη μας






Αυτός/ή είμαι ΕΓΩ και είμαι σπουδαίος/α


Οι Κανόνες της αυλής και της τάξης μας δημιουργήθηκαν και υπογράφηκαν απ' τα παιδιά συμφωνώντας ότι αν τους ακολουθήσουμε έτσι θα περνάμε όλοι καλά! 







Σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας είναι οι βοηθοί της τάξης που φροντίζουν να βοηθούν όσους το χρειάζονται αλλά και να είναι η τάξη μας όμορφη και καθαρή. Γιατί είναι ωραίο να βοηθάς..
Πίνακας γενεθλίων ιδέα από το ιστολόγιο της Ανθής Ζήση που μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: http://dreamkindergarten.blogspot.com/2013/09/blog-post_5.html?m=1
  
Οι μέρες της εβδομάδας δεν θα μπορούσαν να μιλούν για κάτι άλλο από ένα αστεράκι που ήθελε να πάει στο σχολείο...(δικής μου έμπνευσης)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου