Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Καλώς μας ήρθες Μάη!

Με τον ερχομό της Άνοιξης ο καιρός άλλαξε και τα παιδιά άρχισαν να ζητούν πιο επίμονα να βγουν στην αυλή. Σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι για να την ομορφύνουμε λιγάκι μιας και πέρα από δέντρα και θάμνους, μας λείπουν τα λουλούδια. Κι επειδή ο Μάης είναι ο μήνας των λουλουδιών, φωνάξαμε στο σχολείο μας την Ορχήστρα των Χωμάτων για να μας βοηθήσει να φυτέψουμε μερικά στην αυλή μας. Οι δυο υπεύθυνες του προγράμματος μέσα από όμορφες δραστηριότητες και εξερεύνηση στον κήπο του σχολείου μας, έβαλαν τους μικρούς μαθητές να παρατηρήσουν πόσο άδειος μοιάζει όταν δεν υπάρχουν λουλούδια. Βάλαμε όλη μας την τέχνη και την καλή διάθεση και βαλθήκαμε να 'χρωματίσουμε' το σχολείο μας.






Φτιάχνουμε 'κάμπιες' για την διακόσμηση του παρτεριού μας























Ώρα για την δημιουργία του παρτεριού μας










Το τελικό αποτέλεσμα: μια απίθανη χωμάτινη κάμπια!

Απ' την επόμενη κιόλας μέρα τα παιδιά ανέλαβαν το πότισμα για να διατηρήσουμε την ομορφιά του μικρού μας κήπου αναλαμβάνοντας έτσι υπεύθυνα την καθημερινή του φροντίδα...






...και το ενδιαφέρον για την φροντίδα του ευτυχώς συνεχίζεται αμείωτο ως και σήμερα!
Φτιάξαμε και τα δικά μας λουλούδια από πλαστικά καπάκια! Μιας που το αποτέλεσμα στον κήπο μας καταενθουσίασε είπαμε να σταματήσουμε να  κόβουμε τ' αληθινά λουλούδια γιατί έτσι θα έχουμε την ευκαιρία ο κόσμος μας να παραμείνει πολύχρωμος.



















Για φέτος ακόμα και το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι μας αποφασίσαμε να το κάνουμε οικολογικό και ανακυκλώσιμο φτιαγμένο από πλαστικά καπάκια. Τελικά έγινε πολύ ωραίο παρόλο που κανείς δεν το είχε φανταστεί. 














Το κρεμάσαμε στην πόρτα της τάξης μας και μ΄αυτόν το τρόπο καλωσορίσαμε τον Μάη! Ευχόμαστε να είναι ένας όμορφος και χρωματιστός μήνας!

1 σχόλιο: