Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Πρωταγωνιστές & Βιβλιοπαρπουσιάσεις

Απ' την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε καθιερώσει τον "Πρωταγωνιστή της Ημέρας" όπου κάθε παιδί έφερνε τα αγαπημένα του πράγματα-παιχνίδια-φωτογραφίες και μας παρουσίαζε τον ευατό του. Μετά το τέλος της παρουσίασης τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις στον πρωταγωνιστή με σκοπό να τον γνωρίσουν καλύτερα ρωτώντας για τα αγαπημένα του πράγματα, τις συνήθειές του και για την οικογένειά του. Έτσι σιγά σιγά όλα τα παιδιά έγιναν πρωταγωνιστές για μια μέρα κι αυτό βοήθησε να γνωριστούν γρηγορότερα και πιο ουσιαστικά.

 Άλλη μια "ρουτίνα" της τάξης μας είναι η Βιβλιοπαρουσίαση. Κάθε Παρασκευή που είναι μέρα επιστροφής του βιβλίου που τα παιδιά δανείστηκαν, επιλέγεται στην τύχη ένα παιδί και μας παρουσιάζει το βιβλίο που διάβασε. Μας διηγείται την ιστορία όπως την θυμάται και μας δείχνει την ζωγραφιά που έφτιαξε γι΄αυτό, εξηγώντας γιατί του άρεσε ή όχι το βιβλίο. Αυτή η "ρουτίνα" βοηθά πολύ στην καλλιέργεια του προφορικού λόγου, την μνήμη, τον εμπλουτισμό λεξιλογίου, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και φυσικά δημιουργεί ένα αίσθημα ικανοποίησης και αυτοεκτίμησης σε κάθε παιδί αφού επιβραβεύεται για την προσπάθειά του. Οι βιβλιοπαρουσιάσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς γι΄αυτό στις παρακάτω φωτογραφίες θα πάρετε μόνο μια μικρή ιδέα από αυτές που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Ελπίζω οι μικροί μας αναγνώστες να συνεχίσουν και στα επόμενα χρόνια να διαβάζουν και να μαγεύονται από τα βιβλία...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου